ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Για κάθε σύγχρονη επιχείρηση η καταγραφή των παρουσιών και των απουσιών των εργαζομένων, είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση και επιβάλλεται από την εργατική νομοθεσία. Η ωρομέτρηση προσωπικού απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό με ωράριο ανελαστικό, για παράδειγμα βιοτεχνίες, βιομηχανίες, πολυκαταστήματα, super markets, ξενοδοχεία, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και άλλα.

 

Τρόποι υλοποίησης παρουσιολογίου, ωρομέτρηση εργαζομένων

Προκειμένου να υλοποιηθεί ένα Σύστημα Ωρομέτρησης Εργαζομένων σε ένα οργανισμό, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικοί τρόποι:

 • ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στην αρχή κάθε μήνα, το τμήμα μισθοδοσίας προετοιμάζει χάρτινες κάρτες για κάθε εργαζόμενο τις οποίες αποθηκεύει κεντρικά στο ταμπλό δίπλα στο ρολόι εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι "χτυπούν" την χάρτινη κάρτα κατά την είσοδο και έξοδο τους. Στο τέλος του μήνα, το τμήμα μισθοδοσίας συλλέγει όλες τις κάρτες, υπολογίζει και καταγράφει τις ώρες εργασίας για κάθε εργαζόμενο και προετοιμάζει την μισθοδοσία. Παράλληλα προετοιμάζει τις νέες κάρτες για τον επόμενο μήνα.

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Κάθε εργαζόμενος προμηθεύεται μια κάρτα (barcode, μαγνητική ή ανέπαφη) την οποία "περνάει" στον αναγνώστη καρτών κατά την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο εργασίας. Σε περιοδική βάση στο τμήμα μισθοδοσίας "ανακτώνται" αυτόματα τα χτυπήματα από τον αναγνώστη καρτών, με την κατάλληλη εφαρμογή, και υπολογίζονται οι ώρες εργασίας για κάθε εργαζόμενο. Στο τέλος του μήνα το τμήμα είναι έτοιμο να προετοιμάσει την μισθοδοσία με τα δεδομένα που έχουν ήδη υπολογιστεί.

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΟΛΟΪ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είναι το ίδιο με τον ηλεκτρονικό αναγνώστη, μόνο που παρέχει αυτόνομη λειτουργία, άμεση ενημέρωση του εργαζόμενου κατά το "χτύπημα" και οπτική και ακουστική επιβεβαίωση. Υποστηρίζονται ταυτόχρονα πολλαπλές συσκευές σε διαφορετικές θέσεις / κτήρια. Παράλληλα υποστηρίζεται ο έλεγχος και η αποτροπή εισόδου σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης. Η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πλήθος από ρολόγια παρουσίας προσωπικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα των απαιτήσεων.

Ρολόϊ Παρουσίας Εργαζομένων ZKTeco
 • ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο εργαζόμενος ή ο υπεύθυνος προσωπικού, καταγράφει την ώρα εισόδου και εξόδου κάθε εργαζόμενου σε ένα έντυπο καταγραφής παρουσιών. Το τμήμα μισθοδοσίας συλλέγει το έντυπο στο τέλος της ημέρας και το καταχωρεί σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Χαρακτηριστικά Συστήματος Ωρομέτρησης

Ένα σύγχρονο σύστημα καταγραφής παρουσιών και ωρομέτρησης προσωπικού πρέπει να διαθέτει χαρακτηριστικά όπως:

 1. Να καταγράφει την είσοδο και έξοδο των εργαζομένων, αλλά και ενδιάμεσες κινήσεις και απουσίες, άμεσα, γρήγορα και αξιόπιστα. Να υπολογίζει αυτόματα το σύνολο των ωρών εργασίας κάθε εργαζόμενου και να κατανέμει σε ώρες κανονικής εργασίας, υπερωρίας νυχτερινής εργασίας και εργασίας σε αργία.
 2. Να αξιοποιεί ηλεκτρονική κάρτα (μαγνητική, ή κάρτα προσέγγισης). Να παρέχει αυτόνομο ρολόι ωρομέτρησης το οποίο μπορεί να καταγράψει πλήθος δεδομένων στην μνήμη του, ακόμη και χωρίς online επικοινωνία με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 3. Να επιτρέπει τη διασύνδεση όλων των γραφείων και υποκαταστημάτων της εταιρείας, με χρήση του Internet ή άλλων τηλεφωνικών γραμμών, προκειμένου για την έγκαιρη μεταφορά των δεδομένων στο κεντρικό σύστημα. Να παρέχει ασφάλεια στην μεταφορά δεδομένων και να συντηρεί ιστορικά δεδομένα τουλάχιστον 2 ετών.
 4. Επίσης να μην απαιτεί μόνιμη σύνδεση ή δέσμευση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, προκειμένου να γίνεται η καταγραφή των παρουσιών των εργαζομένων.
 5. Τέλος, το πρόγραμμα ωρομέτρησης εργαζομένων, πρέπει να έχει την δυνατότητα να εξάγει όλες τις απαραίτητες αναφορές τόσο για τη διοίκηση όσο και για το λογιστήριο και φυσικά να είναι εύχρηστο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από όλους τους χειριστές.

 

eTIME - Σύγχρονη Εφαρμογή Ωρομέτρησης Προσωπικού

Το πρόγραμμα ωρομέτρησης εργαζομένων eTIME, συνδέεται με barcode ή κάρτα προσέγγισης, με ηλεκτρονικά τερματικά ωρομέτρησης, ή με βιομετρικό αισθητήρα αφής (όπου επιτρέπεται) για τον έλεγχο εισόδου – εξόδου των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κάθε φορά που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο εργασίας «τοποθετούν» την κάρτα τους στη θέση ανάγνωσης του ηλεκτρονικού ρολογιού.

Με τον τρόπο αυτό καταγράφεται στη μνήμη του ρολογιού:
 1. Ο κωδικός της ταυτότητας του εργαζομένου.
 2. Η ημερομηνία και η ώρα που έγινε η κίνηση.
 3. Ο χαρακτηρισμός της κίνησης ως "είσοδος" ή "έξοδος".
 4. Εξαγωγή και εκτύπωση δεδομένων σε μορφή Excel, Word, Pdf.
Τερματικά Ωρομέτρησης ZKTeco

Το πρόγραμμα αναγνωρίζει αυτόματα:

 • Πολλαπλές επανόδους - αναχωρήσεις ανά ημέρα.
 • Διακοπές εργασίας, διαλείμματα.
 • Εργασία σε αργία.
 • Απρογραμμάτιστη εργασία.
Σε κάθε καταχώρηση, το ρολόι παρουσίας δίνει οπτικό και ηχητικό σήμα στον εργαζόμενο που εισέρχεται ή εξέρχεται ανάλογα την εντολή που έχει δώσει ο διαχειριστής.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Βουτζά 30 & Μυκάλης 1 Βύρωνας, 16231, Αθήνα

 210 7647305

 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο YoutubeΣυμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σαςΘέλω να λάβω ενημέρωση για το πρόγραμμα με email ή τηλεφωνικά