ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με τον όρο "Έλεγχο πρόσβασης", εννοούμε την πρακτική του περιορισμού της εισόδου σε μια ιδιοκτησία, ένα κτίριο, ή την διέλευση από ένα ορισμένο σημείο. Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι: Ποιός; Πού; και Πότε;

Ο έλεγχος πρόσβασης είναι στην πραγματικότητα, ένα καθημερινό φαινόμενο. Ένα PIN στο ΑΤΜ μιας τράπεζας, είναι ένα μέσο για τον έλεγχο της πρόσβασης. Ένα άλλο σημείο ελέγχου πρόσβασης, μπορεί να είναι η κλειδαριά στο αυτοκίνητο, μια πόρτα, ένα τουρνικέ, μία πύλη πάρκινγκ, κ.α.

Τί είναι τα Συστήματα RFID που συχνά ακούμε;

Τα συστήματα RFID αναφέρονται στη χρήση "έξυπνων καρτών". Στις έξυπνες κάρτες, η πληροφορία αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό κομμάτι της κάρτας, την ετικέτα (tag). Στα συστήματα RFID (Radio Frequency IDentification System), η μεταφορά και η ανταλλαγή πληροφοριών επιτυγχάνονται με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών σημάτων.

Τα τρία στοιχεία σε ένα RFID σύστημα είναι:

1. Η ετικέτα (tag), που αποτελείται από ένα τσιπ, την κεραία, και σε μερικές περιπτώσεις από μία μπαταρία. Η κύρια λειτουργία μιας RFID ετικέτας είναι να αποθηκεύει δεδομένα και να τα αποστέλλει σε έναν αναγνώστη.

Επαγωγική ετικέτα
2. Ο αναγνώστης (reader), που αποτελείται από μία κεραία, από μία ηλεκτρονική πλακέτα RF, και από ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου. Ο αναγνώστης λειτουργεί ως μεσολαβητής ανάμεσα στην ετικέτα και τον ελεγκτή. Οι βασικές λειτουργίες του αναγνώστη είναι οι εξής: α. Ανάγνωση των δεδομένων μιας ετικέτας,  β. εγγραφή δεδομένων σε ετικέτα,  γ. μεταφορά δεδομένων από και προς τον ελεγκτή. Τερματικό ελέγχου πρόσβασης ZKTeco
3. Ο ελεγκτής (controller) που είναι και ο «εγκέφαλος» του συστήματος. Χρησιμοποιείται για την δικτύωση πολλών RFID και τον έλεγχο της ροής των δεδομένων. Ο ελεγκτής, σε πολλές περιπτώσεις αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC). Ελεγκτής controller ZKTeco

Λειτουργία του Συστήματος RFID!

  • Μια επαγωγική κάρτα (ετικέτα) εισέρχεται στη ζώνη ανάγνωσης ενός αναγνώστη,
  • Ο αναγνώστης στέλνει ένα σήμα επικοινωνίας στην ετικέτα για να εκπέμψει τα αποθηκευμένα δεδομένα του. Οι ετικέτες μπορούν να περιέχουν πολλά δεδομένα ανάλογα με τη χρήση τους, όπως επιτρεπόμενες ζώνες προσέλευσης, κ.α. Μόλις ο αναγνώστης δεχτεί τις πληροφορίες, τις αποστέλλει,
  • Στον ελεγκτή μέσω μιας διασύνδεσης δικτύου, όπως ένα Ethernet ή Intenet. Ο ελεγκτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για διάφορους σκοπούς. Ένα RFID σύστημα μπορεί να αποτελείται από πολλούς αναγνώστες, για παράδειγμα διασκορπισμένους σε πόρτες εισόδου, ανά όροφο σε ένα κτίριο, κ.α.

Κρυπτογράφηση Δεδομένων;

Η κρυπτογράφηση των δεδομένων είναι ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την προστασία του συστήματος από εξωτερικές απειλές. Η κρυπτογράφηση γίνεται με έναν αλγόριθμο και την βοήθεια κάποιων κλειδιών. Ο κώδικας που θα αναπτυχθεί πρέπει, αφενός να αποθηκεύει στην μνήμη του ελεγκτή τις επιτρεπτές ετικέτες, και αφετέρου να ελέγχει αυτές που ζητούν πρόσβαση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Βουτζά 30 & Μυκάλης 1 Βύρωνας, 16231, Αθήνα

 210 7647305

 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Youtube



Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας



Θέλω να λάβω ενημέρωση για το πρόγραμμα με email ή τηλεφωνικά